Recept: Sladkokyselá chilli omáčka

Roman Paulus v Kulinářské Akademii představuje recept na sladkokyselou chilli omáčku.

Sladkokyselá omáčka s chilli papričkou určitě patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Servíruje se především k pokrmům asijské kuchyně, své příznivce má ale ve všech kuchyních.  Hodí se k rybám nebo masu, ale skvěle si rozumí rovněž s rýží nebo grilovanou zeleninou. Tato omáčka se snadno připravuje a není náročná na suroviny.

Suroviny:

  • ½ hrnku cukru
  • ⅓ hrnku bílého nebo třtinového octa
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce vody
  • 3 červené chilli papričky

Videorecept:



Komentáře

Už jste četli tohle?

Příprava před sázením

Druhy chilli papriček